Gratis verzending binnen Nederland vanaf 100,-
De sloepen specialist
Klantenservice +31(0)514 596270

Makkelijk zelf polyester gelcoat schade herstellen met het gelcoat reparatie setje!

  • Geplaatst op
  • Door Aquatec
Makkelijk zelf polyester gelcoat schade herstellen met het gelcoat reparatie setje!

Heeft u net even te dicht langs een andere boot gevaren, of een stukje van de kade/steiger mee geschuurd? Hoe vervelend het ook is, het gebeurt wel vaker. Nét even te dicht langs de kade of op onverklaarbare manier verkregen krasjes in de romp. Nu wilt u deze krassen natuurlijk uit uw polyester romp en/of dek weghalen. Hiervoor hebben wij het polyester reparatiesetje! In deze blog geven wij u een gemakkelijke handleiding over dit reparatiesetje. Als sloepenproducent hebben wij dagelijks te maken met schades op boten. Wij helpen de handige booteigenaren ook graag met het zelf repareren van deze polyester schade.

Schade aan uw polyester boot? Met onze hulp lost u het zo op!

 

Voor beschadigingen bij auto's bestaat er de zogenaamde lakstift. We krijgen hier veel vraag naar, maar bij een polyester boot werkt het net even anders. Hier wordt geen lak gebruikt, maar gelcoat. Op het moment dat hier een kras(je) in komt, moet dit op een andere manier bewerkt worden. Polyester gelcoat repareren doet u met het gelcoat reparatiesetje. In dit setje zit gelcoat op kleur.

 

Gelcoat op kleur

 

Het polyester reparatiesetje is standaard verkrijgbaar in de meestvoorkomende RAL kleuren: RAL 9010 (wit), RAL 1015 (cremewit) RAL 1013 (gebroken wit), RAL 9005 (zwart), RAL 7022 (grijs) en RAL 5004 (donkerblauw). Heeft u een andere kleur nodig? Stuur een mailtje naar [email protected] en dan kijken wij graag voor u of we de gelcoat op kleur op voorraad hebben.

 

De RAL kleur van uw boot terug vinden

 

Weet u de RAL kleur van uw Maril, Antaris of Makma niet? Deze kunt u dit om te beginnen terug vinden koopovereenkomst. Heeft u deze niet meer of heeft u de boot tweedehands gekocht? Dan zijn er andere mogelijkheden om de kleur te achterhalen. U kunt dan met de CIN-code op uw boot contact met ons opnemen. Met deze CIN-code kunnen wij proberen de kleur te achterhalen. De CIN-code is te vinden aan de achterkant van een boot. Wanneer wij niet met de CIN-code de kleur kunnen achterhalen, kunt u het best een RAL waaier bij de romp of het dek houden.

 

Handleiding polyester gelcoat reparatie voor ondiepe krassen

 

Wij hebben een handleiding gemaakt waar in 11 stappen wordt uitgelegd hoe je dit gelcoat reparatiesetje gebruikt. Deze handleiding wordt ook met het gelcoat reparatiesetje meegeleverd.

De handleiding:

1. Voer de reparatie uit in een schone en vochtvrije ruimte, bij een temperatuur van 15-20 graden.

2. Ontvet de plek met aceton of een ander oplosmiddel.

3. Plak de plek rondom de kras/beschadiging strak af met afplaktape, zodat de gelcoat alleen over de te repareren plek gaat.

4. Ruw de te repareren kras op met een verfkrabber of schuurpapier, of frees de beschadiging uit met bijvoorbeeld een dremel freesje.

5. Ontvet de plek opnieuw met aceton of een ander oplosmiddel.

6. Trek de bijgeleverde handschoenen aan.

7. Maak de gelcoat aan in de bijgeleverde maatbeker;

       7.1 Eerst de gelcoat in de maatbeker doen,

       7.2 Daarna de harder toevoegen (max 2% verharder gebruiken),

       7.3 Goed roeren met het bijgeleverde roerstokje.

8. Breng de gelcoat aan op de beschadigingen met een plamuurmesje of een andere tool waar u het mee op kunt brengen.

9. Schuur de gelcoat vervolgens glad met steeds fijner schuurpapier. Verwijder hierbij de tape.

10. Polijst de plek met de DULON Polish en Wax. Gebruik hiervoor de Dulon nr. 18 polijst pasta.

        

En klaar!

 

In het polyester reparatiesetje zit gelcoat, harder, handschoenen, roerstokjes, schuurpapier (3 verschillende korrels) en mengbekertjes. Let dus goed op! De polijstpasta en de wax van stap nummer 10 en 11 zitten niet in het reparatiesetje. Wel hebben wij deze in onze webshop. De Dulon nr. 16 polijst pasta en de Dulon nr. 19 boot wax bestelt u er gemakkelijk bij.

 

Durft u het toch niet aan om de polyester schade in de romp of in het dek van uw boot zelf te behandelen? Of is de beschadiging misschien wel te diep om met dit setje behandeld te worden? Onze zorgvuldig geselecteerde Antaris dealers en Maril dealers staan ook voor u klaar!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

Vanaf € 100,-

OP MAAT GEMAAKT

Stickers, bootkussens, buiskap

De sloepen specialist

Marktleider in Nederland

Klantenservice

+31(0)514 596270 of [email protected]