Gratis verzending binnen Nederland vanaf 100,-
De sloepen specialist
Klantenservice +31(0)514 596270

Winterklaar maken van uw boot; de eerste stap!

  • Geplaatst op
  • Door Aquatec
Winterklaar maken van uw boot; de eerste stap!

Het einde van het vaarseizoen nadert en het is alweer bijna tijd om de boot uit het water te halen. Het is belangrijk om uw boot goed schoon te maken voordat de boot de stalling ingaat. Uw boot winterklaar maken. Hierdoor behoudt uw sloep beter haar waarde en beperkt u de kosten voor onderhoud. In deze blog vertellen we over de beste boot onderhoudsproducten om uw boot mee te reinigen. Ook handige tips & tricks om onze producten te gebruiken komen voorbij. Benieuwd? Lees vooral verder!

Het onderwaterschip behandelen

Het is handig om te beginnen met het onderwaterschip van uw boot. Voor het schoonmaken van het onderwaterschip raden wij de Dulon boatbottom clean nr. 24 aan. Dit is een zeer krachtig reinigingsmiddel en het verwijdert op effectieve wijze algenaangroei, groene aanslag, kalkafzetting en pokken. Ook voor de waterlijn van uw boot heeft Dulon een goed en effectief werkend onderhoudsmiddel; de Dulon romp en waterlijn cleaner nr. 22.

 

Polyester boot schoonmaken: de romp

Vervolgens de polyester romp. De romp van een oudere boot moet anders schoongemaakt worden dan van een nieuwere boot. Ook de kleur van uw boot is bepalend. Donkere en grijze kleuren worden namelijk sneller dof dan hele lichte/witte kleuren. Als de boot extreem vervuild is, kunt u in alle gevallen de boot het best eerst schoonmaken met de PreDulon 00. Wanneer de boot niet extreem vervuild is, of wanneer u de PreDulon 00 gebruikt hebt, kunt u hier de volgende stappen volgen.

 

 

Onderhoud teak vloer; belangrijk bij winterklaar maken boot!


Het onderhouden van uw teak vloer is een belangrijk onderdeel van uw sloep winterklaar maken. Wanneer u hier te lang mee wacht zijn vlekken veel lastiger te verwijderen. Het onderhoud voor een kunstteak vloer is weer anders dan voor een houten teakvloer. Voor kunstteak is De kunststof teak cleaner van Topdek een fijn product om uw kunststof teak te onderhouden. Het is gemakkelijk in gebruik, verwijdert alle vlekken en vermindert ook het risico op nieuwe vlekken. Klik hier voor een kort en handig filmpje over het gebruik van dit product.


Voor een houten teakvloer heeft Dulon het 3-step teak care system. Met de Dulon teakhout ontgrijzer nr. 41 worden oliën en vetten van het teak verwijdert. Dulon teak clean & restore nr. 42 herstelt vervolgens de originele kleur van het teak en tot slot beschermt de Dulon teak protector nr. 43 het teak. Door deze stappen is uw teakvloer compleet gereinigd en weer beschermt tegen verkleuring en vergrijzing.

 

 

Bootkussens reinigen en onderhoud buiskap


Het is niet gek dat ook uw bootkussens na een vaarseizoen toe zijn aan een reiniging. Het is bijna onvermijdelijk om wat vlekken en kleurverschillen in de kussens te krijgen. Met de Buiskap & tent shampoo kunt u uw bootkussens schoonmaken in een paar simpele en gemakkelijke stappen. En het mooie is: met deze boot shampoo kunt u ook uw buiskap reinigen! De drukknopen van uw buiskap ook aan vervanging toe? Geen probleem! Ook drukknopen buiskap kunt u bestellen.

Vervolgens is het verstandig om na het reinigen uw bootkussens en uw buiskap te behandelen met de Buiskap & tent protector. Uw buiskap en bootkussens zullen het gehele seizoen beschermt zijn tegen o.a schimmels, weervlekken, aanslag, regenstrepen, spinnenvlekken en vogelpoep! Dit product beschermt en maakt het materiaal weer water- en vuilafstotend. Wanneer u ook de binnenkant van uw buiskap behandelt met dit product, biedt het nog langere bescherming.

 

Onderhoud polyester boot


Naast het schoonmaken van uw sloep is (jaarlijks) onderhoud aan uw motor en andere bewegende onderdelen in uw sloep ook erg belangrijk. Hierdoor behoudt uw sloep beter haar waarde en heeft u minder kans op pech op het water. Onze zorgvuldig geselecteerde Maril dealers en Antaris dealers staan hiervoor voor u klaar. Liever zelf onderhoud verrichten? Neem een kijkje in onze webshop. Hier vindt u de motoronderhoudsproducten, maar ook waterlijn tape, een polyester reperatiesetje voor krassen, fenders, naamstickers, of al onze andere boot onderhoudsproducten. Voor ieder wat wils!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

Vanaf € 100,-

OP MAAT GEMAAKT

Stickers, bootkussens, buiskap

De sloepen specialist

Marktleider in Nederland

Klantenservice

+31(0)514 596270 of [email protected]